Receptek

Zöldfűszeres palacsinta pikáns darált hússal!

Amikor palacsintáról beszélünk, az esetek túlnyomó részében az édes ízek jutnak először az ember eszébe. Kakaós, lekváros vagy túrós palacsinta. Nekem azonban nagy kedvencem mostanság egy sós változata. Amikor a bazsalikomos tészta találkozik a kukoricától és a sárgarépától enyhén édeskés ízekkel. Izgalmas ízvilág.

Hoztam nektek egy receptet, ami egy órán belül elkészíthető és rendkívül ízletes.

 

Paradicsomos-kukoricás ragu

 

500 g. pulyka darált hús

2 közepes sárgarépa karikázva

4-5 közepes csiperke gomba szeletelve

1 közepes fej vöröshagyma szeletelve

1 zöld paprika kockázva

3 gerezd fokhagyma reszelve

4 evőkanál csemege kukorica

1,5 dl. házi paradicsomszósz

apróra vágott petrezselyem, só, bors, bazsalikom

A hagymát, zöldpaprikát, gombát, répát egy magas falú lábosban pár csepp olívaolajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a darált húst és a fűszereket. Fedő alatt készre főzzük, leforraljuk róla az összes vizet. Hozzáadjuk a paradicsomlevet és a kukoricát és alaposan átforraljuk.

 

Sós palacsinta tészta

70 g zabpehely

30 g száraz rizs

1 tojás

szárított petrezselyem, bazsalikom, só

szóda víz

/Én a rizst és a zabpelyhet 30%-70% arányban szoktam keverni./

A zabpelyhet és a rizst szárazon összekeverjük és egy daráló segítségével finomra daráljuk, teljesen egyneműre.Hozzáadjuk a tojást és a fűszereket. Egy kézi habverő segítségével elkeverjük. Annyi szóda vizet adagolunk hozzá, hogy egy hígabb palacsintatésztát kapjunk. 5-10 percig pihentetjük. Sütés előtt alaposan átkeverjük a tésztánkat. Egy serpenyőbe pár csepp olívaolajat felhevítünk és kisütjük a palacsintákat. Egy darabhoz egy közepes merőkanálnyi mennyiség kell. Magas hőfokon sütjük. A sülési ideje picivel hosszabb, mint a hagyományos palacsintáé.

 

A kész palacsintákat a húsos raguval megtöltjük és negyedbe hajtjuk. A tetejét natúr joghurttal meglocsoljuk és sózzuk, borsozzuk. Apróra vágott petrezselyemmel tálaljuk.

 

Ez a mennyiség négy adag ételre szabott. Számomra egy palacsinta ebédre bőségesen laktató volt.

 

Jó sütést és főzést.

 

Szeretettel:

 

Ízorgia

 

B.

0

Leave a Reply