Receptek

Sült sárgarépa krémleves rozmaringos cékla chipsszel!

repakl2.jpg

A tavasz a kedvenc évszakom. Feltölt, energiát ad és úgy érzem ilyenkor szárnyalok igazán. Mióta figyelek az étkezésemre, tudatosan élek, azóta pedig ez az érzés jobban erősödik bennem. Tengernyi zöldség és gyümölcs áll  a rendelkezésünkre, amiből finomabbnál finomabb ételeket tudunk pillanatok alatt készíteni. Szeretek ilyenkor piacra járni, a napsütésben sétálni és ihletet meríteni egy-egy újabb ételhez. Olyan alapanyagok fellelhetőek, amit sehol máshol nem tudnék beszerezni.  Véleményem szerint ebben az időszakban a legkényelmesebb elkezdeni egy diétát és valóban rendszerezni a táplálkozásunkat.

 

Mielőtt érkezik a nagy meleg hoztam még nektek egy krémlevest, ami a maga egyszerűségén túl egy valódi ízorgia. Friss zöld fűszerek és zöldségek halmaza pillanatok alatt.
repakl1.jpg

Hozzávalók:

A leves:

250 g. tisztított új sárgarépa

50 g. póréhagyma karikázva

8 dl. víz

1 gerezd fokhagyma

1,5 dl. rizstejszín

só, bors, kakukkfű

repakl3.jpg

Cékla chips

1 közepes cékla meghámozva

Friss rozmaring

só, bors, olívaolaj

 

repakl4.jpg

A répát megtisztítjuk és egy sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük. A sütőt 180 fokra, légkeverésre állítjuk. A répákat olíva sprayjel vékonyan lefújjuk. Még megsül felkarikázzuk a póréhagymánkat. A sült répákat közel azonos karikára szeleteljük és a hagymával egy közepes fazékba tesszük.Ráreszeljük a fokhagyma gerezdünket. Felöntjük a vízzel. Sózzuk, borsozzuk és kettő csipetnyi friss kakukkfűvel feltesszük főni. Addig főzzük még a répa megpuhul. Félrehúzzuk és botmixerrel pürésítjük. Visszahúzzuk és az első forrásig főzzük. Ismételten félrehúzzuk és hozzáadjuk a rizstejszínt. Még egyet forralunk rajta és kész a krémlevesünk. Amennyiben túl sűrűnek találjuk a tejszín hozzáadása előtt még vizet adhatunk hozzá pluszban.

A céklát hajszálvékony szeletekre vágjuk és egymás mellé fektetjük egy tepsiben. Úgy, hogy ne érjenek össze, ne fedjék egymást. Friss rozmaringot morzsolunk a tetejére, sózzuk, borsozzuk és olíva olajjal minimálisan megspricceljük vagy olíva sprayjel lefújjuk. 200 fokos, légkeveréses sütőben pillanatok alatt megsütjük. Vigyázni kell, mert gyorsan megég.

 

A levesünket főtt tojással dúsíthatjuk.

 

Táplálkozzatok változatosan, próbáljátok ki az új ízeket mert lehet,hogy amit egy éve nem szerettél az holnap a kedvenceid táborát fogja erősíteni!

 

Ízorgia

 

B.

0

Leave a Reply