Receptek

Mézes-chia magos szelet!

 

Szeretem nagyon azokat a délutáni nassolni valókat, amik tele vannak mindenféle jóval. Nem szerettem volna valami száraz, porhanyós kekszet enni, ezért összeállítottam egy chia magos, könnyű és puha szeletet, ami tele van mogyoróval, pisztáciával és mandulával.

Most a megszokottól eltérően mézzel ízesítettem ezt a fantasztikus édességet. Erdei mézel, de bármely virágméz megfelelő hozzá. Ízélményben jobban passzol hozzá bármely édesítőnél és a szervezetre is nagyon sok jótékony hatása van a méznek.

Amennyiben valami finom, könnyű de édes ízre vágysz, ajánlom szeretettel.

 

A recept:

50 g. chia mag 2 dl. vízben beáztatva

50 g. zabpehely

50 g. mogyoró

10 g. pisztácia

30 g. mandula

50 g. méz

8-10 szem áfonya

 

A chia magot 2 dl. vízbe beáztatjuk első lépésben. Akkor jó, ha egy sűrű puding szerű állagot kapunk. Ez annyi idő körülbelül, még a többi hozzávalót előkészítjük.

A mogyorót egy aprító gépben addig daráljuk, még egy krémes állagot kapunk. A pisztáciát és a mogyorót egy késsel durvára vágjuk.

Egy keverőtálba kanalazzuk a kész chia magot, hozzáadjuk a mézet, a zabpelyhet, a durvára vágott pisztáciát és mandulát, az áfonyát és alaposan összekeverjük./ Az áfonya helyettesíthető természetesen másik gyümölccsel is, azonban vigyázni kell a mennyiségre, mert a gyümölcs levet ereszt a sütés folyamán./

 

Egy sütőpapírral bélelt kis méretű tepsibe /20 cm. x 27 cm./ egyenletesen eloszlatjuk és 150 fokos, légkeveréses sütőben körülbelül 30 percet sütjük.

 

Vigyázz, mert csalóka, nem lesz barna a teteje és ha picit benyomod, úgy érzed még, hogy nagyon puha. Ahhoz, azonban, hogy puha maradjon és ne szárítsuk túlságosan ki, ez az állag pont megfelelő lesz. Mindössze meg kell várni még teljesen kihűl mielőtt szeleteljük. Amikor felszeleteltük a sütőpapíron leszedjük.

 

Fantasztikus ízvilág, arról nem is beszélve, hogy az egész házat a méz illata járja be, ahogy sül.

 

Összeállítási idő: 10-15 perc

Sütési idő: 30 perc

 

 

Jó sütögetést!

 

Ízorgia

 

B.

0

Leave a Reply