Receptek

Marhaszelet vele sült paradicsommal sárgaborsó puffancson!

 

Sokszor mondtam már, hogy az edzéseim mellé szükségem van tartalmas ételekre. Az én étkezéseimben az ebédnek van a legnagyobb szerepe, mert a nap további részében attól kezdve csökkentem a kalóriákat. Hoztam nektek egy főételt, ami hozzáadott zsiradékot szinte egyáltalán nem tartalmaz, rövid idő alatt elkészíthető és laktató.

Sütőzacskóban sült marhahús 

A pác

 

1 ev. kanál olíva olaj

1/2 teáskanálnyi egészbors

1 teáskanál szárított koriander

1 teáskanálnyi szárított petrezselyem

1/2 mokkáskanál őrölt gyömbér

csipetnyi szárított csili paprika

A hozzávalókat egy mixerrel összepépesítjük.

 

2 szelet kb. 1cm. vastagságú marhahús.

A húsokat alaposan megkenjük az öntetünkkel és egy sütőzacskóba helyezzük. Kettő paradicsomot rávágunk és a sütőzacskónk száját lezárjuk.

Előmelegített 180 fokos sütőben 30-40 percet sütjük. Sütés után sózzuk, hogy a hús ne keményedjen meg.

Amikor kész és tálalnánk egy serpenyőben a szaftjával együtt hirtelen megpirítjuk.

 

Sárgaborsó puffancs

50 g. főtt rizs

50 g. főtt sárgaborsó

1 tojás

só, bors, csokornyi petrezselyem apróra vágva, bazsalikom

 

Az hozzávalókat alaposan összedolgozzuk és nedves kézzel golyókat formázunk belőle. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük a gombócokat és enyhén a tetejét megnyomjuk, de nem lapítjuk ki. 150 fokos sütőben 10 percet sütjük. Nem szabad megvárni még a széle el kezd barnulni, mert akkor nagyon kiszárad a köretünk.

 

Rétegezve tálaljuk.

Alulra a sárgaborsós köretünk, amit a hús szaftjával meglocsolunk, majd rá a sült paradicsom és a tetejére a szeletekre vágott hús. Lila hagymával tálaljuk.

 

Ínycsiklandó főétel, ami eltér a megszokottaktól, mégis válogatott és egészséges hozzávalókat tartalmaz.

 

Elkészítési idő: maximum 90 perc

 

Jó étvágyat!

 

Ízorgia

 

B.

0

Leave a Reply