Receptek

Gyümölcsös nyers torta pillanatok alatt!

Mi jut eszembe a torta szó hallatán? Egy piskóta alapú, cukros édesség, ami a mostani életvitelembe egyáltalán nem beilleszthető. Sokan vagyunk szerintem ezzel így. Mégis vannak események és pillanatok, amikor vágyom a rég rögzült életérzésekre. Amikor szeretnék csak egy szelet tortát enni. Nem volt más dolgom, mint újragondolni ezt a gondolatom.Amint megjelent az első földieper az üzletek polcain eszembe jutott az első eper tortám, ami a sütés szeretetét hozta az életembe. Jól variálható, látványos és ízletes. Az én életmódomba a gyümölcsök kiemelt helyen szerepelnek. Régóta fantáziálok egy nyers torta készítésén,ami semmiféle hozzáadott lisztet és cukrot nem tartalmaz, mi több nincs benne édesítő sem. Mindössze maga a gyümölcs és egy-két plusz hozzávaló. Sütést, főzést nem igényel mindössze egy aprító gép, egy tortakarika és egy hűtő lesz a szolgálatunkra.

 

Így született meg az én epertortám egészséges, nyers változatban. Ajánlom, ha finomat, ízleteset, egyszerűt, gyorsat és mennyei finomat szeretnél enni. Beilleszthető szint bármely diétába és életmódba.

 

Hozzávalók:

Az alap:

90 g. mogyoró

80 g. csicseriborsó

50 g. datolya

5 g. kakaópor

A krémes réteg:

450 g. banán

100 g. datolya

100 g. + 20 g kókuszreszelék

30 g. útifűmaghéj

A csoki krém:

30 g. kakaópor

70 g. datolya

20 g. kókuszolaj

1 banán

 

Külső réteg:

4-5 szem eper

A csicseriborsót és a datolyát az elkészítés előtt 2-3 órával beáztatjuk külön tálban és felhasználás előtt lecsepegtetjük.

Egy közepes méretű tortakarikát kibélelünk alufóliával a szélességét és a mélységét egyaránt. Az alapunkhoz a hozzávalókat egy aprítógépben addig daráljuk, hogy a mogyorónk még darabos maradjon. Nedves kézzel az alufóliára lapogatjuk egyenletesen.

Az epret körülbelül 3-4 mm.-es hosszanti szeleteke vágjuk és a tortaforma szélére állítjuk őket szorosan egymás mellé.

A krémes rétegünkhöz a banánt, a datolyát és 100 g. kókuszreszeléket aprítógépben összedaráljuk. Egy viszonylag krémes, folyékony állagú gyümölcskrémet kapunk. Ehhez adjuk az útifűmaghéjat és a maradék 20 g. kókuszreszeléket és alaposan összekeverjük. Ezt kanalazzuk óvatosan az alaprétegünkre. Egyenletesen eloszlatjuk és mehet a mélyhűtőbe 1 óra hosszára.

Még a tortánk hűl elkészítjük pillanatok alatt a felső csokis krémünket. A hozzávalókat addig aprítjuk, még egy krémes nem túl folyós csokikrém állagú krémet kapunk. Az összehűlt süteményünkről levesszük a karika peremét majd az aljáról és a szélről óvatosan lehúzzuk a fóliát. Kanállal, habzsákkal, ízlésünknek megfelelően eloszlatjuk rajta a csokikrémünket.

 

Jó étvágyat hozzá!

Egy nagyon laktató, tápláló és édességes desszertet kapunk, ami küllemében is tökéletesen alkalmazkodik egy helyes életvitel hosszú távú kivitelezéséhez!

 

Ízorgia

 

B.

0

Leave a Reply